Expirian
Expirian - Ние строим вашите мечти!
За компанията
 • Оферта за хибридна ФЕЦ централа с LIFEPO4 батерии
 • 12kВ/3-фазна ФЕЦ централа за бизнес абонати.Цена от 19 500лв
 • 6kВ/1-фазна ФЕЦ централа за битови абонати. Цена от 15 500лв
 • Включени: Хибриден инвертор; LIFEPO4 батерии; PV моно панели
 • Централизирано Интернет управление
 • Предлагаме проектиране и монтаж на ФЕЦ централата
 • Монтажа не компрометира характеристиките на покрива

Телефон: 0879 130 777

Имейл: boris@expirian.net

Закупуването и монтажа на хибридна ФЕЦ централа има няколко основни предимства:

 • Спестява разходи за ток в краткосрочен и дългосрочен план.
 • Има финансова доходност от поне 15% на годишна основа.
 • Осигурява електрическа независимост от Енергото.
 • Намалява въглеродния отпечатък и подпомага екологичната среда.
 • При правилно планиране сметката за ток = 0лв. завинаги.
Ние предлагаме продажба на ФЕЦ централи които включват:
 • Хибриден on-grid инвертор с мощност 6kW/1F или 12kW/3F в зависимост от предпочитанията на клиента. Инвертора се включва директно в електрическата мрежа и динамично генерира ток от слънчевите панели които се използва за захранване на електро уреди и за зареждане на LIFEPO4 литиево-йонни батерии.
 • LIFEPO4 литиево-йонни батерии с капацитет от 10KW, Grade A, 6000 цикъла на зареждане/разреждане (20%-80% заряд). С интелигентното управление от страна на инвертора и вградения BMS контролер, очаквания им живот е над 15 години. Тези батерии могат да се използват в паралел и по този начин да удължават захранването с ток дори в късните часове на деня когато няма слънце.
 • Фотоволтаични панели с капацитет 550W, Grade A, half-cell, 13BB, което ги прави устойчиви на засенчване и запрашаване. Тези панели са индустриални със самопочистваща повърхност.

Тази оферта е предназначена за битови и бизнес потребители на ток които се нуждаят от намаляване на сметката си за ток и възможността сами да произвеждат ток през светлата част на деня, да го съхраняват във висококачествени LIFEPO4 литиево-йонни батерии и да го използват в тъмната част на деня. За изграждането на подобен вид система е нужно потребителя да инсталира панелите на покрива на сграда или прилежащ терен, да ги подвърже към хибридния инвертор който ще осигури интелигентно управление на консумацията на ток и ще зарежда/разрежда LIFEPO4 литиево-йонни батерии.

Ако сте бизнес потребител които има трифазна партида с Енергото, бихте могли да се възползвате от ФВЦ централа базирна на хибриден инвертор с мощност 12кВ/3фази към който са подвързани две LIFEPO4 литиево-йонни батерии с капацитет от 10KW в паралел. Инвертора позволява подвързване до 5 батерии в паралел и по този начин максималната съхранената енергия ще бъде 50КВ (номинално 30КВ). Тази ФЕЦ централа е подходяща ако енергийната консумация не надвишава 12кВ/ч в пиковите моменти. При условие че е нужна по-голяма мощност, може да се инсталират повече хибридни инвертори в паралел.

Ако сте битов потребител които има монофазна партида с Енергото, бихте могли да се възползвате от ФВЦ централа базирана на хибриден инвертор с мощност 6кВ/1фаза към който е подвързана една LIFEPO4 литиево-йонни батерия с капацитет от 10KW. Инвертора позволява подвързване до 5 батерии в паралел и по този начин максималната съхранената енергия ще бъде 50КВ (номинално 30КВ). Тази ФЕЦ централа е подходяща ако енергийната консумация не надвишава 6кВ/ч в пиковите моменти. При условие че е нужна по-голяма мощност, може да се инсталират повече хибридни инвертори в паралел.

Фирмата ни предлага продажба, проектиране и инсталация на хибридна ФЕЦ централа на бизнес и битови клиенти:

 • Клиента решава какъв вид хибридна ФЕЦ централа да закупи според нуждите и подвързаността към Енергото.
 • Клиента осигурява необходимата площ за монтаж на панелите. За 12кВ ФЕЦ централа необходимата площ е приблизително 55м2, а за 6кВ ФЕЦ централа е приблизително 28м2.
 • Проектант изготвя проект за монтаж на ФЕЦ централата на базата на които се получават необходимите разрешения от Общината и Енергото.
 • Екип от специалисти монтират ФЕЦ централата и настройват параметрите на хибридния инвертор според изискванията на клиента.
 • ФЕЦ централата започва да генерира ток и да изплаща началната инвестиция.
 • Фирмата ни може да подпомогне клиента с изготвянето на проекта и с монтажа на хибридната ФЕЦ централа като допълнителна услуга.

Изграждането на хибридна ФЕЦ централа е логичен и доходоносен избор при планирането на разходите на електрическа енергия за всеки бизнес и битов потребител. В офертата за хибридна ФЕЦ централа няма уловки, защото цифрите говорят сами за себе си. За да прави смисъл инвестицията средната месечна консумация на ток трябва да надвишава 160лв на месец. Ако текущата консумация на ток не надвишава тази сума, моля имайте пред вид, че предстои драстично повишаване на цената на електрическата енергия в близко бъдеще заради различни законодателни и политически фактори.

Текущата цена на електроенергията в страната има две основни компонента които определят цената на електричеството за бизнес потребители: цената на електроенергията на свободния пазар и цената на таксите за пренос, зелена енергия, енергийно балансиране и други. Установихме че реалната цена на закупената електроенергията в България е около 60% от крайната цена на доставения електрически ток. С други думи бизнес потребителите заплащат 40% допълнително за привилегията да им бъде доставен ток. Целта на фирмата ни е да намали тази скъпо струваща горница. Това може да стане защото електроенергията ще бъде произведена локално на покрива на сградата и следователно няма да е нужно да се плаща за скъпо струваща доставка на електрически ток.

Не. Инсталацията на фотоволтаичната централа използва метод които не изисква направата на дупки или отвори на покрива на сградата. С други думи не е възможно компрометиране на хидро или топло изолацията на покрива. Фотоволтаичните панели имат малка собствена тежест и висок коефициент на полезно действие. Тежестта на централата разпределена върху покрива на сградата е около 20кг/м2 което е пренебрежение малка стойност за всеки нормален покрив на индустриална постройка. Малката собствена тежест на централата не може да предизвика деформация или срутване на покрива което допълнително се гарантира с изготвената от инженер-конструктор експертиза която е индивидуална за всеки покрив.

Фотоволтаичната централа е комплексно техническо съоръжение което включва следните компоненти в основната цена:

 • 1бр. - Хидриден инвертор с Wifi интерфейс и облачна структура
 • 22бр. - 550W Si-mono, Half-cell, self-cleaning, 26кг, КПД 23.81%
 • 1бр. (или повече) - LIFEPO4 литиево-йонни батерии.

Фотоволтаичната централа има очакван живот от 50 години. Разбира се това значи че тя трябва да се поддържа и управлява според спецификациите зададени от фирмите производители на електронните компоненти. Живота на LIFEPO4 литиево-йонни батерии е около 6000 цикъла на зареждане/разреждане (или 15 години).

LIFEPO4 литиево-йонни батерии са специални батерии с изключително дълъг живот и възможност да доставят до 6000 цикъла на зареждане/разреждане. За сравнение нормалните акумулаторни батерии за автомобил обикновено имат живот от около 350 цикъла на зареждане/разреждане. LIFEPO4 литиево-йонни батерии имат специален модул за управление наречен BMS които гарантира правилната експлоатация на батерията в интервала между 20% до 80% заряд с което е свързана и изключително дългия период на експлоатационна годност на батерията. Много е важно да се има пред вид че всеки вид LIFEPO4 литиево-йонна батерия се нуждае от специално зареждащо/разреждащо устройство което е неделима част Хибридния инвертор и което трябва да бъде 100% съвместимо с батерията. Заради този факт повечето LIFEPO4 литиево-йонни батерии работят само с точно определени видове хибридни инвертори които са настроени правилно да обменят данни с BMS модула на батерията. Хибридните инвертори продавани от фирмата са настроени да работят с предлаганите от нас LIFEPO4 литиево-йонни батерии така че правилното управление и дълъг живот на батерията са гарантирани.

Хибридните инвертори са високотехнологични устройства които приемат енергията от фотоволтаичните панели и я разпределят по различни електрически канали в зависимост от настройките. Хибридния инвертор има разнообразни експлоатационни опции които включват:

 • Използване на генерирания ток за захранване на локални електроуреди
 • Използване на генерирания ток за зареждане на LIFEPO4 литиево-йонни батерии
 • Използване на генерирания ток за продажба към търговеца на ток/Енергото
 • Използване на заредения в батериите ток за захранване на локални електроуреди
 • Използване на заредения в батериите ток за продажба към търговеца на ток/Енергото
Всички тези опции могат лесно и бързо да се конфигурират самостоятелно или в комбинация с различни параметри според изискванията.

Всички използвани компоненти имат индустриален CE сертификат за качество. Освен това производителите на компонентите са сертифицирани по ISO:9001 стандарт за контрол на качеството на вътрешните си процеси.
Фирмата ни използва най-модерни фотоволтаични панели от тип: PV panel 550W Si-mono, Half-cell, self-cleaning, PERC. Това са PV панели от най-модерен вид на пазара които имат ненадминат 23.01% коефициент на полезно действие. За гарантиране на надежността на производство на ток, ние използваме Хибриден инвертор с Wifi интерфейс и връзка с онлайн облачна база от данни. Инвертора има 99.01% коефициент на полезно действие и директно се връзва към мрежата на енергийния оператор.

За да бъде инсталирана 12КВ/6КВ фотоволтаична централа се изисква южно изложение. Изисква се свободна площ от поне 60м2.
Нужно да има възможност zа прекарване на силов кабел до мястото в което се намира инвертора за да се подвърже към мрежата на енергийния оператор.

Ако отговорите на горните въпроси не са дали ясно описание на възможността покупка, доставка и монтаж на хибридната ФЕЦ централа, моля обадете се на телефон: 0879 130 777 и ние ще отговорим на всички допълнителни въпроси които Ви вълнуват.Моля, изпратете Вашето запитване на e-mail info@expirian.net.
За повече информация: +359 (52) 602 505

logo

Copyright Експириан ЕООД © 2019